Golden Rose mini mat karmini - Mix 1 i 2


Današnji post je posvećen dobro poznatim Golden Rose Velvet Matte karminima ali u mini varijanti. U pitanju su najprodavanije nijanse ovih mat standardnih karmina, samo mini. Za sada postoje dve varijante: Mix 1 i Mix 2 sa jako dobro izbalansiranim nijansama a nadam se da će ih možda u budućnosti biti još nekoliko. Smatram da su idealni ako često volite da menjate nijanse pa da se ne bacate u trošak kupovinom velikog karmina već ovako imate po jedan za svaki radni dan. Da, subota jeste još jedan radni dan. Ili samo volite da menjate nijanse jer ne možete da se odlučite koji vam bolje stoji.




Zajedničko za sve ove male karminčiće je da sadrže po 0,5 gr. svaki (standardni sadrže 4, 2 gr.) a ukupno ih je po šest u valjkastoj, providnoj kutijici. Jako su zgodni i praktični pa tako mali staju u svaki neseser. Mirišu već prepoznatljivo, blago na vanilu a pigmentacija je nešto na šta su pripadnice lepšeg pola već navikle-odlična. Na usnama su prijatni, kremasti i uprkos (polu)mat završnici ne isušuju usne. Kako vreme prolaze suše se u mat i mogu da potraju i do 4, 5 h na usnama nakon čega polako blede ostavljajući blagi stain. Možete ih nositi uz olovke za usne ali i ne morate.

Kao manu bih navela da se brzo troše što je normalno s' obzirom na količinu proizvoda i to što hoće da istaknu suve delove ako vam usne nisu u najboljem stanju.



Mix 1 bih nazvala Nude Mix jer sadrži pet neutralnih nijansi i jednu crvenu. Idealna je za osobe koje se ne šminkaju puno za fakultet/posao pa prvih pet karminčića mogu menjati tokom radne sedmice dok crveni mogu da iskoriste za neki vikend izlazak. Tu su dve klasične nude nijanse 01 i 10 (jedna sa braon a druga sa narandžastim podtonom), jedna boja mesa 02, zatim dve vrlo slične mauve nijanse 12 i 14 ali jedna sa roze a druga sa ljubičastim podtonom i jedna crveno-malinasta nijansa 19.

Ne znam koja mi se nijansa više sviđa osim nijanse 10 koja je topla nude nijansa i izgleda da zubi deluju žući. Upravo ovaj Mix 1 je moj favorit.



Mix 2 je više Jesenji Mix jer sadrži sve one nijanse za kojima posežemo sa dolaskom hladnijih dana. Verujem da će njega birati devojke koje inače vole naglašenije usne. I u ovoj paleti su nijanse brižljivo birane i savršeno se uklapaju kao i u Mixu 1.


Ovaj mix sadrži dve nude nijanse tamniju 16 i svetliju 27, dve crvene nijanse 17 i 18 i dve bordo nijanse jako slične na prvi pogled a na usnama ipak različite 20 i 23. Kao takva je idealna za kreiranje dnevnih, večernjih i svečanih izgleda. Uz tamnije nijanse preporučujem nanošenje prvo olovaka za usne ali samo iz razloga da bi bili preciznije nanešeni.


Za kraj još želim da spomenem Golden Rose Lip Barrier transparentnu olovku za usne bez koje ova priča o karminima ne bi bila potpuna. Kao što pretpostavljate, namenjena je sprečavanju razlivanja karmina preko rubova usana. Vaše je da uokvirite usne ovom olovkom bez obzira koju nijansu karmina birate a njeno je da obavi ostalo. Lično u kolekciji nemam karmine koji se razlivaju pa ću biti iskrena i reći da je nisam valjano mogla istestirati. Nosila sam je nekoliko puta sa raličitim brendovima karmina i kao što rekoh malopre, sve je ostalo na svom mestu. Mogu da je preporučim u smislu da od sada ne morate da imate za svaku nijansu karmina kompatibilnu olovku za usne već ovu jednu univerzalnu.



Kako vam se dopadaju ovi mini mat karmini? Koji Mix je vaš favorit? Šta kažete za transparentnu olovku za usne? Pišite mi...

No comments