Dr Colić maske za lice


Svakoj koži je pored osnovne, standardne nege potreba i dodatna ako ne na svakodnevnom bar na nedeljnom nivou. Nove Dr Colić maske za lice vam pružaju tu mogućnost, mini spa tretman u vašem domu.


O starim Dr Colić maskama ste već mogli da čitate na ovom blogu OVDE. Već nakon prve upotrebe sam znala da će mi postati omiljene. U pitanju su tzv. sheet maske za jednokratnu upotrebu i izuzetno su lake za upotrebu. Pretpostavljam da ste već svu čuli za ovakve maske za lice ali ako niste evo u čemu je caka. Sve što treba da uradite je da izvučete masku iz kesice koja je u vidu anatomske vlažne maramice natopljene koncetratom i nanesete je na čisto lice. Maska se potom drži na licu 15 do 20 minuta, vi za to vreme uživate a po skidanju se ostatak sadržaja umasira u kožu. Dakle, nema ispiranja maske već se koncentrat ostavi da ga koža upije do kraja.

Dr Colić kozmetika je u svoj asortiman uvrstila tri nove maske o kojima danas čitate. Koliko sam se samo obradovala kada sam ih dobila na testiranje svedoči činjenica da je moj muž odmah izrazio želju da proba jednu od njih. On je odabrao da to bude hidrantna maska pa smo se dogovorili da ih stavimo jedno veče u isto vreme pa da nakon toga upoređujemo utiske. Ono što smo oboje zaključili je da su maske neverovatno prijatne i lake za upotrebu. Veličina maske je dovoljno velika i za mušku glavu (čak po veličini više odgovara osobama sa većom glavom) i prilično je natopljena koncetratom pa onaj višak što vam ostane na rukama dok nameštate masku možete iskoristiti da namažete vrat i/ili dekolte. Kao potencijalan problem može da se pojavi nespretnost pri stavljanju maske (najbolje je stavljati je od čela ka bradi) pa može da se desi da eventualno zamažete kosu, kao i to što je maska dosta natopljena koncetratom ali on vam se svakako neće slivati van ivica maske sam od sebe.

Ono što nam se oboma jako svidelo je prijatan osećaj hlađenja dok nam je maska bila na licu a to nam je jako prijalo jer je napolju bilo pakleno taj dan. Nakon 15 do 20 minuta smo skinuli maske i lagano je utrljali u kožu. Osećaj hlađenja se i dalje zadržao a koža je potom ostala blago lepljiva još nekoliko minuta nakon čega se maska potpuno upila ostavljajući lice osveženo, glatko i hidrirano. Nismo se umivali niti nanosili bilo kakve kreme posle a koža nas nije zatezala niti smo imali bilo kakve iritacije. Oboje smo vrlo zadovoljni učinkom maski i sigurno ćemo nastaviti da ih koristimo, oboje. ;)
U nastavku pogledajte kratak pregled sve tri maske. Imate iskrene preporuke od nas dvoje.



2 u 1 anti-age masku sa semenom crnog grožđa i biljnim proteinima sam prvu probala. Seme crnog grožđa je bogato antioksidansima koji ublažavaju bore, poboljšavaju elastičnost i štite kožu od slobodnih radikala. Biljni proteini sadrže aminokiseline iz biljnog izvora koji su slični onima iz naše kože i podstiču regeneraciju sopstvenih proteina. Lice bi trebalo da dobije podmlađen i zategnut izgled.



3 u 1 premium Q10 + kolagen + aloa vera je još jedna odlična maska. Koenzim Q10 efikasno popunjava fine linije i sprečava nastanak bora. Kolagen je strukturni protein naše kože koji joj pruža elastičnost, održava dobru teksturu i jača otpornost kože. Obnavlja stanje kože od posledica starenja, oštećenja od sunca, fleka i ožiljaka od akni. Aloe Vera stimuliše imuni sistem, deluje umirujuće, antialergijski i ublažava iritacije.



2 u 1 hidrantna maska sa morskim algama i vitalnim koncetratom je maska koju je isprobao moj mužić. Alge rastu u sredini bogatoj mineralima i oligo elementima. Ovi hranljivi sastojci imaju veliku sposobnost vezivanja vode i pružaju hidrataciju. Vitalni koncentrat sadrži sastojke prirodnog vlažećeg faktora, jone kalijuma, magnezijuma, uree i laktata. Koža je dubinski hidrirana i ima svež izgled.

Da li imate iskustva sa ovim maskama? Kako vam se čine iz opisa i za koju mislite da bi vam odgovarala? 

Info: Dr Colić maske su trenutno na akciji u Lilly drogerijama 1+1 (dve po ceni jedne), takođe ih možete poručiti na sajtu Dr Colić kozmetike a koliko sam videla najpristupačnije su u Srbotrade apoteci. 
 

No comments