Caudalie Resveratrol linija


Početkom marta sam imala čast i zadovoljstvo da prisustvujem predstavljanju anti-age Caudalie Resveratrol linije u prelepom ambijentu restorana Druga priča. Bez obzira na kišu , vetar i uopšte loše vremenske uslove, ovo je bila jedna ugodna promocija brenda na kojoj smo uživali i imali priliku da saznamo nešto novo i poučno. Obzirom da ovaj brend čini mi se nije pominjan na blogu, kao i uvek do sada, za početak ću napisati par rečenica o njemu pa ćemo onda preći na predstavljanje same Resveratrol linije.

Caudalie je francuski brend prirodne dermokozmetike koji je nastao u francuskoj pokrajini Bordoux kao rezultat 15-godišnjeg istraživačkog rada francuskog bračnog para Mathilde i Bertranda Thomasa u saradnji sa doktorom Vercauterenom, svetskim renomiranim stručnjakom za vinovu lozu. Od njega su prvi put čuli za polifenole koji su dobijeni iz koštica grožđa a imaju jako oksidativno dejstvo što utiče na usporavanje starenja kože. Caudalie dermokozmetika sadrži veliki broj prirodnih, biorazgradivih sastojaka koji nisu testirani na životinjama a sami proizvodi ne sadrže parabene, mineralna ulja, veštačke boje, sastojke životinjskog porekla, ni mnoge druge štetne sastojke.


Caudalie je prvi kozmetički brend koji je 1997. godine sa profesorom Vercauterenom otkrio, izolovao i stabilizovao izuzetan anti-age molekul RESVERATROL iz stabljika vinove loze. Njega još nazivaju "molekul večne mladosti" ili "molekul dugovečnosti".

Resveratrol Lift linija deluje na sve uzroke starenja i obnavlja volumen i čvrstinu kože. Formulacije proizvoda sadrže kombinaciju resveratrola i mikro hijaluronske kiseline najnovije generacije koji deluju sinergički. Resveratrol Lift linija, kao jedina linija za negu kože na svetu koja sadrži ovaj kompleks, je formulisana tako da nadoknadi izgubljenu hijaluronsku kiselinu i da poveća njenu prirodnu sintezu. Deluje stimulativno na produkciju kolagenih i elastičnih vlakana i smanjuje glikolizaciju proteina. Popunjena i učvršćena iznutra, koža je iz dana u dan vidljivo zategnuta i izgleda mlađe.

Cela Resveratrol Lift linija sadrži ukupno 4 proizvoda (serum, balzam za zonu oka, fluid i noćnu infuzionu kremu) od kojih sam ja imala prilike da isprobam dva, Lifting fluid i Lifting balzam za zonu oko oka.


RESVERATROL Lifting Fluid je idealan za dnevnu negu devojaka i žena u tridesetim i četrdesetim godinama. Lagane je teksture, mlečno bele boje, izuzetno lako se raspoređuje po koži i brzo se upija. Koža ostaje svilenkasta pa zbog toga smatram da je idalan kao podloga za šminku ali istovremeno hidrira, popunjava bore i vraća volumen koži. To da dobro hidrira se može osetiti odmah po nanošenju fluida kao i to da koža izgleda jedrije i zdravije. Obogaćen je lifting peptidima, reflektujućim pigmentima i ima zaštitni filter SPF20.

Smatram da bi odgovarao svim tipovima kože (osim onima sa izuzetno suvom kožom) u sklopu dnevne nege jer je sam po sebi dovoljan.

RLF se nalazi u eleantnoj nežno roze tubici od 40 ml. sa srebrnim zatvaračem i odiše posebnom elegancijom kao i cela linija uopšte. Miris ove Caudalie linije je decentan, nenapadan i jedva primetan i kao takav može da zadovolji svačiji ukus. Formula je bez ulje, nekomedogena i testirana pod nazorom dermatologa.

INCI: AQUA (WATER), OCTOCRYLENE, HEPTYL UNDECYLENATE*, DIMETHICONE, ETHYLHEXYL SALICYLATE (OCTISALATE), ETHYLHEXYL METHOXYCINNAMATE (OCTINOXATE), DICAPRYLYL CARBONATE*, BUTYL METHOXYDIBENZOYLMETHANE (AVOBENZONE), METHYL METHACRYLATE CROSSPOLYMER, BUTYLENE GLYCOL, SQUALANE*, GLYCERYL STEARATE CITRATE*, CI 77891 (TITANIUM DIOXIDE), GLYCERIN*, POTASSIUM CETYL PHOSPHATE, POLYGLYCERYL-3 STEARATE*, SILICA, CI 77019 (MICA), HYDROGENATED LECITHIN*, TOCOPHERYL ACETATE*, BENZYL ALCOHOL, PALMITOYL GRAPEVINE SHOOT EXTRACT*, CAPRYLYL GLYCOL, PARFUM (FRAGRANCE), XANTHAN GUM, SODIUM POLYACRYLATE, SORBITAN LAURATE*, HYDROLYZED HYALURONIC ACID, HYDROXYETHYLCELLULOSE*, DEHYDROACETICACID, ACETYL DIPEPTIDE-1 CETYL ESTER, HYALURONIC ACID, SODIUM PHYTATE*, CITRIC ACID*, TIN OXIDE, TOCOPHEROL*, LINALOOL, LIMONENE, COUMARIN, UTYLPHENYL METHYLPROPIONAL. (160/048) * Plant origin. 

                                                           *   *    *   *    *    *    *     *



RESVERATROL Lift balzam je ekspert u liftingu i zatezanju kože oko oka i usana. Proizvođač navodi da smanjuje otečenost i zateže kapke i da oči izgledaju mnogo mlađe i odmornije. To da zateže kapke ne mogu da tvrdim ali sam primetila da mi je za vreme korišćenja ovog balzama zona oko oka izgledala odmornije a tamni kolutovi su bili manje uočljivi.

Kao i fluid, i ovaj balzam je lagane, neopterećujuće formule koji ostavlja kožu svilenkastom nakon upotrebe. Ne ostavlja mastan trag ali jako dobro hidrira (moje prilično suvo) područje oko očiju. Iznenadila sam se jer nisam očekivala s obzirom na tako laganu i nešto ređu formulu. Međutim, još jednom sam se uverila da sa francuskom kozmetikom nema greška i da nije čudo što mi je omiljena.

Ni ovaj balzam nema jak, upečatljiv miris što mi je drago jer ne volim jake, parfimisane preparate koji idu tik do oka. Tubica je ista kao i fluid samo je manja, od 15 ml. Takođe je testirana od strane oftalmologa i pogodna je i za osobe sa osetljivim očima. Balzam je obogaćen osim lifting peptidima i biljnim kompleksom dobijenim iz stabla svile koji deluje protiv natečenosti i bora.

Ukoliko ste u potrazi za dobrom kremom za područje oko očiju a da nije masno i da lepo hidrira, preporučujem vam da obratite pažnju na ovaj balzam. Cene nažalost ne znam ali znam da ova kozmetika nije za svačiji džep.


Na fotografiji iznad možete videti formule fluida i balzama; levo (duža linija) je fluid dok je pored njega balzam za zonu oko oka.

Da li ste probale neki od ovih preparata? Kakvo je vaše iskustvo sa brendom uopšte?

No comments