Gerovital - o brendu i utisci o Derma+ proizvodima

Jedne kišne majske večeri bile smo pozvane sa još grupom blogerki da prisustvujemo predstavljanju nove linije proizvoda Derma+ renomirane rumunske kozmetike Gerovital. Druženje je upriličeno u Estetskom Centru Maa'ra u Balkanskoj ulici a predstavljena nam je linija proizvoda koja ima za cilj da zadovolji potrebe osetljive kože i kose. S obzirom da o Gerovital kozmetici nismo puno pričale na blogu želele bih za početak da vam je malo približimo a u nastavku ćete čitati naše utiske o dva proizvoda, jednom za kosu a drugom za lice koje smo u preoteklom periodu koristile.



Gerovital postoji skoro 50 godina, kozmetika predstavlja prvu liniju anti age proizvoda u svetu. Priča ovog rumunskog brenda počela je 1967. kada je prof. dr Ana Aslan, svetski pionir u medicinskoj gerontologiji poverila H3 koncept Farmec kompaniji koja danas proizvodi Gerovital. Kozmetika ima dokazani regenerativni efekat na ćelije kože usporavajući starenje. Ana Aslan se smatra pionirom gerontologije i gerijatrije, 1952. je pripremila čudesnu H3 formulu, baziranu na prokainu koji je korišćen kao lokalna anestezija, a pet godina nakon toga Gerovital H3 koncept je prvi put predstavljen na Gerontološkom Internacionalnom kongresu u Veroni. 
Kreme sadrže sve supstance koje su na prirodnoj bazi od biljnih i vitaminskih ekstrata vrhunskog kvaliteta bez dodatnih konzervanasa. Sastojci u proizvodima su različiti u zavisnosti od namene, uglavnom sadrže hijaluronsku kiselinu, ekstrat krastavca, glinu, prirodne antioksidanse, sastojke koji stimulišu proizvodnju novog kolagena i sastojke kao izvor čiste energije koji regenerišu kožu sa neophodnim vitaminima.

Gerovital je pokrenuo novu liniju proizvoda Derma+, koja je deo porodice Gerovital. Kreirana je da zadovolji različite potrebe na koži i kosi i prvi je farmaceutski koncept od Gerovitala Tokom godina su prikupljana iskustva i ogromno znanje iz oblasti nege kože u želji da se proizvodi prilagode svim tipovima kože i kose. Bez obzira na tip kože, moramo voditi računa o njoj i negovati je svakodnevno. Lepota kože lica je važna za svaku ženu, bez obzira da li ima 20, 30 ili 50 godina, a vaša koža ne bi trebalo da otkriva vaše godine- poručuju iz Gerovitala. Nova linija Derma+ predstavlja sinergiju inovativnih sastojaka, prilagođenih svim tipovima kože.

Jedan od inovativnih sastojaka u kozmetičkoj industriji je i matryxil*, nalazi se između ostalih i kremi protiv bora i za učvršćivanje kože Gerovital Derma+.
*Matrixyl je aktivna komponenta poslednje generacije koja značajno povećava sintezu 6 glavnih matrixa kože i slojeva između dermisa i epidermisa. Ojačava kožu, smanjuje i popunjava bore i fine linije unutar nje obnavljajući tkivo gde je potrebno.


Šampon za osetljivu kožu glave je namenjen osobama koje osećaju svrab, peckanje, bol ili imaju crvenilo temena glave. Te promene su uglavnom izazvane suvim vazduhom u prostorijama ili upotrebom neodgovarajućih šampona dok bi sadržaj mlečne kiseline i pantenola u Derma+ šamponu trebalo da reši ii bar ublaži ovaj problem i spreči dehidrataciju kose. Takođe, ovaj šampon sadrži biljku sladić, koja ima umirujuće dejstvo i Zanthalene ekstrakt dobijen iz ekosertifikovane sečuanske paprike pa smanjuje svrab, iritaciju i nelagodnosti kod osetljive kože. Iako nisam neko ko ima osetljivu kožu glave moja koža i kosa su izložene dugogodišnjem farbanju pa ponekad osećam blago peckanje i nelagodnost naročito u prvim danima nakon farbanja. Preporuka je da se ovaj šampon blago umasira u teme glave i ostavi da deluje 2-3 minuta pa sam ga ja tako i koristila. Ovo nije šampon koji pravi bogatu penu ali je zato veoma blag i prijatnog mirisa. Nakon potrošene bočice od 200 ml. mogu da kažem da mi je šampon prijao te nije izazvao nikakve dodatne iritacije. Kosa mi je bila lepo i temeljno oprana, lepršava i mekana a teme umireno. Lidija



Fluid za skidanje šminke  ili nazovimo ga mleko za skidanje šminke, dolazi u pakovanju malo ne karakterističnom za preparate za negu kože lica. Isto kao za šampon. Poklopac, takođe podseća na one za šampone i nažalost malo otežava doziranje. Proizvođač ga preporučuje za skidanje šminke i čišćenje osetljive kože zbog formulacija nežnih emolijenata i umirujućih sastojaka. Zanthalene, jedan od sastojaka, je eko sertifikovani ekstrakt dobijen iz ploda sečuan paprike, smanjuje svrab, iritaciju i nelagodnosti različitog porekla kod osetljive kože. Ono što se meni ne sviđa i ono što mi je onemogućilo dugotrajnu primenu je maslinovo ulje koje je ovde iz više razloga: nežno uklanja nečistoće i obnavlja hidrolipidni zaštitni film kože. Loša strana ovog sastojka je što ovo ulje ima komedogeni potencijal, te ko ima masnu i problematičnu kožu možda bi trebalo da izbegava ovaj proizvod. Meni je napravilo problem, pa sam ga prosledila mami koja je oduševljena. Ona ima zrelu, malčice dehidriranu kožu i njoj stvarno odgovara. Prijatnog je mirisa, lepo se razmazuje po koži, temeljno i nežno čisti lice i neguje ga. Tanja

Sada kada smo stigli do kraja ove dugometražne recenzije, pitamo vas: Da li ste koristili Gerovital proizvode iz ove ili neke druge kolekcije? Imate li neki proizvod za preporuku?

No comments