L'Occitane en Provence luksuzni set za tuširanje


I evo, nešto više nakon godinu dana nakon priče o omiljenim L'Occitane kremama za ruke, danas vam donosim post o predivnom mirisnom setu za kupanje. 
L'Occitane je ponovo ušao u Srbiju na velika vrata u oktobru prošle godine čini mi se. Nisam vam puno pisala o samom brendu jer tada nije bio dostupan u Srbiji pa ću se sada malo više posvetiti tome i povešću vas na jedno mini putovanje kroz Provansu. Ovakav jedan brend definitivno zaslužuje da se malo više o njemu priča.

"L'Occitane predstavlja Provansu kakvu volimo, zemlju punu misterije gde se lepota svaki put iznova otkriva". Osnivač kompanije, Olivier Baussan je želeo po svaku cenu da ostane u Provansi pa je iskoristio blagodeti koje ta plodna zemlja pruža, povezao uzgajivače i proizvođače te ih povezao jedinstvenom tradicijom i stvorio brend L'Occitan. Oživeo je uzgoj badema u jednoj regiji, sačuvao uzgoj divljeg smilja na Korzici, razvio industriju šea butera u saradnji sa ženama iz Burkine Faso i pozabavio se uzgojem lavande u planinskom delu Provanse...Sve su ovo ujedno nazivi proizvodnih linija jedinstvenih L'Occitan proizvoda.

Takođe vas pozivam da zavirite u mirisno carstvo koje se nalazi u prizemlju TC Ušće, prva radnja desno kada se uđe na sporedni ulaz mada ne sumnjam da ćete ga i same lako naći. U kvalitet samih proizvoda vam neće puno trebati da se sami uverite.


Sada se vraćamo na temu današnjeg posta. Naime, početkom juna sam sa grupicom blogerki imala čast da u radnji L'Occitan prisustvujem predstavljanju nove linije proizvoda pod nazivom BOŽUR čiji me je miris momentalno osvojio dok je svaka od nas kući ponela kesicu sa različitim proizvodima. 
U mojoj se našlo ovo o čemu danas čitate, gel za tuširanje i parfemisano mleko za telo iz kolekcije JASMIN & BERGAMOT. Oba su deo kolekcije Grasse koji potiče od imena grada iz Provanse koji je inače poznat kao prestonica parfema.

Oba se nalaze u plastičnim bočicama koje izgledaju vrlo luksuzno za koje sam u početku mislila da je staklo. Sve je estetski jako lepo urađeno i proizvodi odišu notom elegancije i prefinjenosti.
Prava esencija se krije unutar samih proizvoda, Prvo što će vas očarati je neverovatno svež, cvetni i zavodljiv miris koji asocira na proleće. Jedinstveni miris je dobijen specijalnom kombinacijom dve biljke, jasmina, koji potiče iz Grassa i Egipta i etarskog ulja bergamota iz Italije.

Svaki od ova dva proizvoda plani kvalitetom i luksuzom i pravi su mali raj za sva čula. Preporučujem da odvojite nekoliko minuta za sebe i probate ih u intimi svoga doma, izbor linija i mirisa je zaista veliki.
Osim ova dva proizvoda o kojima sam pričala, linija Jasmin & Bergamot sadrži mirisnu sveću koju bih verovatno obožavala, toaletni sapun, mist za kosu i toaletnu vodu.


Da li ste probale nešto iz L'Occitan asortimana? Imate li omiljeni proizvod?




No comments