Dr. Hauschka Harmony Set


Prva asocijacija pri pogledu na ovaj set je ... relaksacija, odmor, opuštanje, uživanje, protekcija ... 
Dodir sa prirodom u toploj atmosferi svog doma. Uz svetlost sveća ili bez njih...u svakom slučaju, doživljaj za sva čula. 
Beg od svakodnevnice. Da se osećate posebno i preporođeno.


Pre nego što vam ispričam nešto više o ovom zanimljivom setu, rekla bih vam par reči o samom brendu Dr. Hauschka. Već smo ga spominjale u postu OVDE kada smo imale jedno fino i prijatno druženje u već spominanoj parfimeriji Metropoliten. Tada je bilo reči o tome da smo za kraj dobile par testera kako bi tek na kraći vremenski period videle kako nam koji proizvod odgovara a takođe i ovaj set. 

Pričale smo vam da je Dr. Hauschka nemački brend koji se temelji na holističkom pristupu nege kože. Jedan od njihovih slogana glasi "Iz prirode za čoveka". To nije samo slogan fabrike WALA, već misao vodilja u proizvodnji Dr.Hauschka proizvoda. Visokokvalitetna biljna ulja (bademovo, avokada, jojobe), prirodni vosak (pčelinji, vosak kandelile iili ružinih latica), lekovito bilje koje neguje kožu (zečja detelina, dragoljub ili bela rada, prirodna eterična ulja (lavanda, ruža ili limun), samo su neki sastojci Dr. Hauscha kozmetike koji čine njen nezamenljiv kvalitet.
*WALA je 60-tih godina razvila Dr.Hauschka kozmetiku kao prvu liniju prirodne kozmetike.


Set se sastoji od 6 mini proizvoda:

3 proizvoda za kupanje, sa ljubičastom trakom i 3 proizvoda za negu tela, sa crvenom trakom.

Prva tri proizvoda se odnose na čišćenje tela, najpre kremasti gel za tuširanje lavanda i sandalovina, nežno čisti, relaksira i štiti kožu od isušivanja i spoljašnjih uticaja. Zatim, tu su još i dve kupke, lavanda i ruža koje utiču na smirivanje i opuštanje tela i duha nakon napornog i stresnog dana. Svaki na svoj način deluju umirujuće svojim pažljivo odabranim sastojcima. Preporuka je da se par kapi (1-3) ovih eteričnih i mirišljavih kupki doda u kadu napunjenu vodom i potom se prepusti opuštanju i uživanju.
Preostala tri proizvoda, namenejena su nezi tela nakon kupanja, od toga  jedno ulje, od ruže i dva mleka za telo. Ulje za telo od ruže značajno popravlja stanje kože a pogodno je i za masažu, čak i beba. Mleko za telo od ruže se preporučuje suvoj i osetljivoj koži, laganom masažom i utrljavanjem se koža zagreva što podstiče cirkulaciju, balansira i neguje. Pogodno je za upotrebu i kod dece. Poslednje je mleko za telo od lavande i sandalovine koje je namenjeno za relaksaciju duha i tela, umiruje i neguje kožu čineći je zaštićenom.

Ako ste stigle dovde i pročitale sve gore napisano onda vam je sve jasno. Naše telo i čula su se opustila, razmazila i okrepila. Ovde se vreme meri bogatstvom u bočici.

Ovaj set je za vas i toplo ga preporučujemo ukoliko:
  • volite prirodu i sve što dolazi iz nje pa samim tim i prirodnu kozmetiku,
  • imate stresne i naporne dane na poslu/fakultetu,
  • hedonsta ste,
  • volite svoju kožu i maksimalno joj ugađate,
  • uživate u malim ritualima,
  • znate nekog ko poseduje ove osobine.






I evo nas na delu kada se priča o ceni i mestu nabavke. Nažalost, moram da napomenem da je ovaj set bio deo limitirane kolekcije, bar sam takav podatak našla na Internetu. Dobra vest je što se svaki ovaj proizvod može nabaviti zasebno, bitno je samo odabrati mirisnu notu koja prija vašim čulima i vrstu nege koja odgovara vašoj koži.

No comments