Quick TIPS: Piling za celo telo



Nije potrebno kupovati skupe pilinge da bismo postigle efekat baršunaste kože, već možemo iskoristiti i nešto što sigurno imamo u kuhinji.


Piling za usne

Ovo je piling za koji verovatno sve znate, ali nije na odmet da ponovim. U pola kašičice maslinovog ulja stavite pola kašićice šećera, zamutite i nanesite na usne. Ko ne voli maslinovo ulje, može i med da posluži. Prstom nežno umasirajte i isperite usne. Po želji namažite neki hranljivi balzam. Ukoliko imate suve usne, birajte balzame bez mirisa.  


Piling maska za lice

Pomešajte kašiku meda i kašičicu cimeta i nanestite na lice. Ostavite da odstoji 10ak minuta. Pokvastite ruke i nežno počnite da masirate lice. Osetićete kao se med rastvara i ostaje cimet koji vrši nežan piling, skoro da polira kožu. Med će regenerisati i umiriti kožu, takođe ima i antibakterijski efekat. Dok budete masirale lice, osetićete kako se blago zagreva, skoro da pecka, ali to je samo znak da ste stimlisale mikrocirkulaciju. Ukoliko imate problem sa bubuljicama i ne želite da uradite piling, jer vam je lice upaljeno, stavite samo med, praktikujte to par dana i videćete kako vam se lice smiruje.


Piling za telo

Bogato nasapunjajte telo nekom kremastijom kupkom i na to nanesite palentu i sa njom uradite piling. Možete koristiti i morsku so, ali imam utisak da je mnogo gruba, čak sam par puta uspela da se izgrebem. Palenta je ujednačenije veličine i ne rastvori se brzo tako da možete lepo da izpilingujete kožu. Nakon toga namazite telo omiljenom mazalicom. Opet, ako imate izrazito suvu kožu birajte kreme bez mirisa.





No comments