Novi trendovi za jesen/zimu 2014./2015.

Danas sam planirala da ćaskamo o novim trendovima koji nas očekuju predstojeće jeseni odnosno zime. Prelistavajući razne časopise naišla sam na neke zanimljive činjenice koje sam poželela da podelim sa vama. Jesen je vreme kada obično donosimo nove odluke, unosimo promene, zajedno i uporedo sa promenom spoljne temperature, opadanjem lišća i nekim novim bojama koje boje našu svakodnevnicu. Pretpostavljam da vas možda moda ne zanima toliko koliko npr. trendovi koji se tiču šmike, frizure i noktiju pa će se u ovom postu naći od svega po malo i za svakog po nešto.

Mene takođe zanima vaše mišljenje na ovu temu, da li menjate svoje rutine i navike sa promenom godišnjeg doba, kako reagujete na novine, da li slepo pratite trendove ili ih prilagođavate svojim potrebama i ukusima? Podelite sa mnom vaše mišljenje...



Krenuću od MAKEUP TRENDOVA, mislim da vas to najviše zanima. Evo šta stručnjaci preporučuju:

CRVENI RUŽ koji godinama ne izlazi iz mode i van svake konkurencije je. Ono što je u modi mala crna haljina, u svetu šminke to je crveni karmin. Pri odabiru vodite računa da odgovara vašoj boji kože (u zavisnosti od podtona kože i boje zuba) i takođe da ostatak makeup-a bude minimalistički (savršen ten, blago naglašene oči i obrazi i crveni ruž). 
ISTAKNUTE OBRVE, trend od prošle sezone. Stručnjaci preporučuju da zaboravite pincetu i vosak, da ih pustite da rastu te da ih blago oblikujete. Čak ne moraju biti tamne ali moraju imati teksturu. Oblikujte ih četkicom sa malo laka za kosu na njoj ili bezbojnom maskarom. Ukoliko prirodno nemate jake i guste obrve potrudite se da ih podebljavate i docrtavate olovkom ali budite vrlo obazrivi kada to radite.  
SMOKEY EYES i ove sezone aktuelan i moram priznati da sam mu se najviše obradovala. Ove jeseni dozvoljeno je i malo nemarnosti: jasni prelazi, preklapanja kremastih i sjajnih tekstura, nisam-se-baš-trudila look. Srećom, ovo je jedan od onih trendova koji što se manje trudite – izgleda bolje. Ključna reč se krije u  kohl olovci. Taj natpis stoji na mekanim olovkama za oči, kojima se postiže čuveni „zadimljeni“ look. A što se alata tiče, najbolji je onaj koji vam je uvek pri ruci – vaši prsti. Uvek su topli, greju olovke i omogućavaju njihovo lakše razmazivanje.
EYELINER- Od klasičnih make up stilova iz pedesetih godina, do modernih asimetrija. Crte koje uramljuju oko na vrlo specifičan način, veoma su moderne i ove sezone. Lepa vest je to što ajlajner ne mora obavezno biti crn, make up artisti eksperimentisali su sa bojama. Ako hoćete da idete njihovim stopama, birajte boju kontrastnu boji vašeg oka, tako ćete ga dodatno naglasiti. Više ni sama ivica ne mora da bude savršeno tanka, niti mora biti samo jedna. Preporučujemo ga u formi gela, uz koji ide i tanka četkica. Nabavite jedan takav i igrajte se.
ART lookovi za modne piste koji oduzimaju dah ali koji nisu baš za ulicu osim ako niste previše smeli. Za njih su zaslužni kreativni make up artisti iz bekstejdža. Od crno-belih modela Vivienne Westwood do jarkocrvenih đavola Viktor&Rolfa sve je dozvoljeno. Ne možemo da se odlučimo koji nam se najviše sviđaju, ali jedno je sigurno – ovakva šminka ponekad odvlači poglede sa garderobe ali reviju čini upečatljivom.

Moje mišljenje: Mislim da mi ovi trendovi idu na ruku a evo i zašto. Smokey volim i ako se već šminkam to je upravo tako. Naravno, za dan to budu neke svetlije nijanse dok za veče biram nešto smelije boje. Sviđa mi se što eyeliner ne izlazi iz mode, sada kada sam se konačno odvažila da ga češće koristim (i uvežbala se da ga stavim bez da mi prođe pola dana). Možda bih mogla i crveni karmin da ubacim u igru dok ću definitivno izbegavati istaknute debele obrve :)


Polako prelazimo na FRIZURE. Iako su frizure koje viđamo na modnim pistama ili u kampanjama poznatih brendova retko nosive, frizeri širom sveta baš u njima traže inspiraciju i prilagođavaju svojim klijentima. Evo šta preporučuju:

KOSA U STRANU- je moderna već drugu godinu za redom. Ravna ili talasasta, u repu ili puštena, sve jedno je dok je duboki razdeljak na stranu, izgledaćete moderno.
RAVNO ŠIŠANA- I kod ovog trenda je sve jedno da li je peglana na ravno ili neukrotiva, bitno je samo da je kosa dobro ošišana  sa jasnim, ravnim ivicama.
KRATKI SEKSI BOB- Kratki razigrani bob u većini slučajeva je odličan izbor frizure. Za večernje izlaske kosu možete prebaciti prema nazad gelom  i dobiti vrlo modernu svečanu frizuru.
DEČAČKE FRIZURE- Ako ste poželeli radikalnu promenu odlučite se za neku od dečačkih frizura. Uz pravu šminku i odeću, dečačka frizura može biti  vrlo ženstvena.
MOKRO i DIVLJE- Efeakt mokre kose vrlo je popularan, a preferiraju ga devojke koje odbacuju klasiku i standardni stil friziranja. Postiže se stilizovanjem kose sa posebnim proizvodima koji daju kosi „wet“ efekat.
NEŽNI VOLUMEN- Nežni volumen je idealan za srednje dužine kose. Inspirisan je frizurama pedesetih, odaje sofisticiran utisak, ali je ipak moderan i prilagođen savremenom načinu života.

Moje mišljenje: Ovde nema puno izazova za mene. Kosa mi je već ravna sa razdeljkom na stranu, ponekad volim i blage talase u kosi  ali se u poslednje vreme sve češće uhvatim da razmišljam o dužem pažu. Nisam još odlučila ali mislim da je vreme za promenu :) Ionako mi kosa brzo raste.



Kada je reč o NOKTIMA, blaga uspomena iz toplijih meseci će biti samo bela boja, bar kada je manikir u pitanju. Za predstojeću sezonu mnoge kozmetičke kuće se fokusiraju na boju BURGUNDCA, BRAON, CRNU, SMARAGDNO ZELENU, CRVENU ili SIVU, BISER i METALIK nijanse. Vaše je samo da izaberete u skladu sa vašim željama i potrebama.

Moje mišljenje: Ja biram kao i svake jeseni, tamne-ljubičastu, plavu, sivu, boju čokolade, i po neku bisernu ili metalik.


Za kraj sam ostavila MODNE TRENDOVE. Ne znam koliko se snalazite i pronalazite u njima, ali ja sam od onih koje svake sezone obogate i upotpune svoj garderober sa nekoliko aktuelnih komada/detalja koje zatim kombinujem sa već postojećim. Ne volim da se puno oslanjam na mišljenja drugih već ih prilagođavam svojim potrebama. Evo šta stručnjaci kažu...

Ovu sezonu će karakterisati atipične boje ali u tradicionalnim tonovima jeseni, boje će odisati misterijom, inspirišući ljude širom sveta da pronađu svoj stil. Evo koje su boje u pitanju:
Radiant Orchid – nijansa ljubičaste koja je dominirala ovom godinom, bila je izuzetno popularna, kako za garderobu, tako i za nameštaj.
Kraljevsko plava – idealna za sive zimske dane, asocira na more. Za razliku od drugih nijansi plave, odlično se uklapa sa crnom bojom, idealna je za elegantne večernje haljine.
Aluminijum – ova boja između sive i srebrne idealna je za nakit i pribor, odlično se slaže sa zamagljeno žutom.
Mauve Mist još jedna nijansa ljubičaste, dobro se slaže sa zelenom i sivom, ali i sa Rediant Orchid.
Sangria – egzotično crvena boja, elegentna i strastvena, prporučuje se svima, u kombinaciji sa belom za veče, ali i kao dnevna varijanta.
Aurora crvena – topla crvena boja koja vuče na boju cigle, lepo se uklapa sa nijansama sive i braon, za one smelije preporučuje se kombionovanje sa plavom ili senf žutom bojom.
Čempres zelena – jedna od favorit boja za ovu zimsku sezonu, veoma intenzivna boja inspirisana četinarima, slaže se sa braon i crnom, ali i limun žutom, svetlo roze, biserno sivom i belom.
Konjak – topla boja, inspirisana korom drveća i lišćem koje opada u jesen, jedina iz palete braon boja, idealna je za kape, šalove, vunene džempere, naročito one ručno pletene što će biti trend ove sezone.
Zamagljeno žuta – slaže se sa bojom konjaka i čempres zelenom.
Kobalt , svetla nijansa plave, preporučuje se za torbe, marame obuću, u kombinaciji sa belom stvara neobičan miks za hladne dale, slaže se i sa većinom boja koje asociraju na jesen.
Opšti zaključak bi bio da volim boje i da ću ih rado nositi i ove sezone. Ovde na popisu vidim 2 grupe boja, bar ih ja tako doživljavam a tako bih ih i kombinovala: 1. žuta, sangrija, aurora, konjak i čempres a u grupi 2. kobalt, mouvi mist, aluminijum, rojal plavu i orhideju. Recimo da smo se Tanja i ja jednoglasno složile da je naša boja sezone Sangrija a rado ću je kombinovati sa sivom (auminijum) dok ću uz npr. konjak nositi puder roze koje nema na spisku ali tako volim. Džins je obavezan deo svakodnevnice a moj novi crveni kaputić jedva čeka da bude nošen :)
*Korišćeni izvori: Elle magazin Srbija, tetka.rs, sminkerka.com

 A šta vi kažete? Sviđaju li vam se nove ideje?

No comments