Mousse au chocolat

Veliki sam ljubitelj poslastica, a naročito ako su čokoladne u pitanju. Ovo je jedan recept koji sam dobila od moje drage komšinice. Jednostavan je, ali mora da se čeka da se ohladi, te ne možete odmah da ga smažete. Pa da počnemo.

*slika preuyeta sa interneta



Sve što vam je potrebno je:

  • 2 jajeta
  • 45 g šećera
  • rum ili aroma ruma
  • 100 g čokolade za kuvanje
  • 0.5 l slatke pavake 
Jaja i šećer umutiti i skuvati na pari. U to dodati rum i čokoladu izlomljenu na komadiće. Kada se čokolada lepo istopi, ostaviti da se ohladi. Povremeno, tokom hlađenja pomešati.

U međuvremenu, umuite slatku pavlaku. Pre nego što počnete da mutite, dobro ohladite slatku pavlaku. Šećer nema potrebe da dodajete, ali naravno možete ako želite. Pošto još uvek nisam baš vešta u mućenju slatke pavlake (mešati konstantnom brzinom i vrteti mikser uvek u jednom smeru), dodam jednu kesicu krem fixa i tako se osiguram da pavlaka neće pasti.

Kada se smeša jaja, šećera i čokolade ohladila, malo slatke pavlake dodajte u nju i lagano pomešajte, pa tu smesu dodajte u ostatak slatke pavlake. Pažljivo mešajte i raspodelite u činijice u koje ćete služiti. Imajte na umu da je ovo odsta jako i da je malo dovoljno za jednu osobu. 

Po želji ukrasite nekim keksom, rolerom ili nekom voćkicom i služite hladno. Et voila!

Bon apppetit! Tanja

No comments