6 novih L'Artisan Parfumeur mirisa u Metropolitenu

Drage moje,
danas vam pišem o 6 novih mirisnih nota čuvenog pariskog Niche brenda L'Artisan Parfumeur koji su ovog juna 2014. godine stigli u Metropoliten parfimeriju koja je smeštena u samom srcu Starog grada Beograda, na Dorćolu. Svaki od ovih parfema prati po jedna interesantna priča a ja ću pokušati da vam je prenesem. Iako ove parfeme o kojima pišem nisam lično još uvek pomirisala, cela ova priča se čini još interesantnijom i zanimljivijom. Pročitajte, pa prosudite same.



Prva tri parfema su iz serije Explosion d'Emotions tragaju za čulnim i emotivnim zonama našeg bića koje mogu biti dodirnute i podstaknute mirisima. Svake godine biće na tržište izbačena nova “Eksplozija”, po tri parfema u luksuznim pakovanjima, koji deluju i na druga naša čula: vizuelno savršena pakovanja u obliku kocke, taktilno uživanje u teksturama kutije, estetsko u prelepoj luksuznoj bočici.... i naravno, ono emotivno-mirisno uživanje za koje je zadužen Bertrand Duchaufour, čuveni parfemista i dugogodišnji saradnik ove kuće.

Luksuz, ali na francuski način, sofisticiran i jednostavan.


Zatim, sledeći je na redu Jour de Fête.
Svake godine, u proleće, ljubitelji parfema očekuju novi ekskluzivni L’Artisan Parfumeur parfem uograničenom izdanju. Parfem koji obeleži godinu, i više se ne proizvodi.

Ovog proleća, L’Artisan Parfumeur obnavlja, među poklonicima parfema i ove kuće omiljeni parfem iz limitirane kolekcije za 2003. godinu, Jour de Fête.

Jour de Fete je slatka proslava životnih ukusa. Parfem za posebne prilike.Lak, prozračan, vodi nas u žitna polja francuskog sela, pravo u dedino dvorište i dane detinjstva. Jour de Fête (Fešta) priziva miris svežih badema u košuljici od prah šećera, uz note žitarica i meda.


Kolekcija Mon Numero sadrži osam parfema, za osam raspoloženja, osam brojeva, osam destinacija. Svaki broj ima svoj identitet – i svoje tržište, svoj grad u kom će se prodavati. Mon Numero serija začeta je 2009. kao deset jedinstvenih parfema, za jedinstvenog kupca, koji bi dobio jednu jedinu bočicu.

Mon Numero 10 miris prvobitno namenjen Njujorku s eksluzivnom prodajom u Barney’s robnim kućama. Kao izuzetno popularan, sada je uvršćen u redovnu kolekciju.

Mon Numero 10 je orijentalni miris sa prizvukom kože, u koncentraciji parfemske vode, i sadrži bergamot, mirođiju, kardamon, ružičasti biber, akord kože, cimet, tamjan, ružu, geranijum, jasmin, mask, vanilu, tonku i sivu ambru.


Voleur de Roses je miris koji je namenjen muškarcima. Muška ruža, dobro ste pročitale. 

“Kradljivac ruža” donosi kontraste tipične za L’Artisan Parfumeur: slatko i toplo, nežno i slatko, oštro i brutalno. Note: bergamot, jabuke, šljiva, list pačulija, ruže, benzoin, mask, note ambre. Poenta cele priče je bilo uhvatiti miris ružičnjaga posle oluje: isparenja zemlje natopljene kišom, latice raspršene po travi, svež i oštar miris ruža.


Sada, kada smo stigli do kraja kako vam se čine ove mirisne note? 
Meni predivno. Moj predlog je da jednog sunčanog popodneva prošetate do Metrolopiten parfimerije i lično se upoznate sa ovim novitetima. I ja ću to učiniti prvom slobodnom prilikom. Toliko su me zainteresovali ovi mirisi. A osim mirisa, sigurna sam da ćete naći još svašta nešto interesantno za sebe. Metropoliten parfimerija raspolaže širokim asortimanom proizvoda pa verujem da vam taj posao neće teško pasti :)

Stay gorgeous, Lidija & Tanja!

No comments