Američke palačinke - American pancakes

Palačinke obavezno morate voleti <3

Obično kada ne znam šta ću sa sobom upadnem u kuhinju i od toga obično ispadne nešto jako lepo. I ukusno :) Iako volim da kuvam i stalno nešto eksperimentišem, ipak ne volim da provodim sate i sate pored šporeta. Za danas sam vam pripremila jedan lep i lagan recept, palačinke na malo drugačiji način od standardnog. Nije vam potrebno puno veštine a ni vremena a verujem da ćete uživati, koliko u spremanju toliko i degustiranju. Krenimo redom:


POTREBNO JE: (za 2 osobe)
  •  150 gr. brašna        
  • 1 jaje        
  • 2 rasopljene kašike mlečnog margarina
  • 1,5 dl. mleka
  • 2 kašike šećera u prahu
  • 1/3 kašičice soli 
  • 1 kašičica praška za pecivo 
  • ulje za prženje


NAČIN PRIPREME: 

U činiji umutiti žicom za mućenje mleko, jaje i margarin. Toj smesi dodati brašno, so, šećer u prahu i prašak za pecivo. Dakle, prvo sve tečne pa sve čvrste sastojke. Dobro promešati da bi se dobila gusta masa za palačinke. Masa će biti gušća nego za obične palačinke ali neka vas to ne brine, uskoro ćete saznati zašto.

Zagrejati tiganj na umerenoj vatri. Podmazati ga sa malo ulja pa kutlačom sipati masu i formirati palačinke. Masu sipajte u centar kruga a onda je blagim pokretima dna kutlače raširite do željenog prečnika. Palačinka treba da bude manja nego tiganj i neće vam se razlivati upravo zato što je masa gušća. Pecite palačinke sa obe strane po nekoliko minuta.

Američke palačinke možete služiti uz slatke ili slane priloge.

*Recept sam preuzela iz knjige Lepog Brke, Gastronomad u kojoj vas takođe čekaju brojni, lepi recepti


Evo kako su meni ispale :) Na slici vidite palačinke u dva tabora i 3 meni omiljena priloga: slatko od kupina, euro-krem i marmelada od jagoda

Fotografija je jedna iz moje arhive, ne zamerite što nije najnovija. 
Možete me pratiti na Instagramu i tako biti u korak sa novostima, hahaha...


Želim vam prijatan obrok i obavezno javite kako je ispalo!

Stay gorgeous & fit! :))) Lidija


No comments