BIOTEN kozmetika

Pre nekog vremena sasvim slučajno, a na moje veliko zadovoljstvo otkrila sam Bioten kozmetiku. U pitanju je brend francuskog proizvođača i distributera "Sarantis" koji se po njihovoj licenci proizvodi u više zemalja.
A njihov slogan glasi: "Lepota inspirisana prirodom".




Iskreno, prvo me je privukla interesantna, jednostavna ambalaža a vrlo brzo sam imala priliku da se uverim i u sam kvalitet proizvoda koje nude. A onda sam malo "čeprkala" po njihovom sajtu i evo šta tamo piše:

  • priroda je ta koja vodi i inspiriše snagu Biotena (držeći se te čvrste osnove, Bioten eksperti u laboratorijama koriste iscrpno znanje o prirodnim sastojcima i njihovim svojstima kako bi kreirali Bioten paletu kozmetičkih proizvoda)
  • Bioten je kreiran u cilju zadovoljenja potreba ženske kože obezbeđujući visoki kvalitet kozmetičkih proizvoda
  • formula je bez parabena** budući da je zdravlje kože na prvom mestu
  • vrši se stalna kontrola putem sertifikovanog sistema kontrole kvaliteta
  • sve formule su testirane "in vitro" i "in vivo" metodom
  • "in vivo" testiranje se vrše na ljudima dobrovoljcima a ne na životinjama
  • teksture i mirisi Bioten su proizvedeni od sirovina poslednje generacije
  • a sve to po veoma pristupačnim cenama

**Šta su parabeni i zbog čega ih i da li ih treba izbegavati?
Parabeni su hemijske supstance koje imaju široku upotrebu kao konzervansi u kozmetičkoj i farmaceutskoj industriji. Parabeni su efikasni u procesu konzerviranja u kozmetičkim proizvodima koji sadrže vodu, zbog svog antibakterijskih i antigljivičnih dejstava. Mogu se naći u šamponima, kremama, gelovima za tuširanje, sredstvima za potamnjivanje i pastama za zube.
Iako su "omrženi" od strane potrošača, upotreba parabena u kozmetičkoj industriji je opravdana i zakonski odobrena jer ne postoje klinički dokazi za potencijalno štetno estrogeno delovanje. Međutim, kao i većina konzervanasa, predstavljaju potencijalne alergene, tako da osobe alergične na njih bi trebalo da ih izbegavaju, dok za ostale ne postoji opasnost od primene.



Iz bogate ponude proizvoda koje nude možete se opredeliti za proizvode koji se odnose na NEGU LICA ili  NEGU TELA.
Sa celokupnom ponudom se možete upoznati i informisati putem sajta (klik ovde)

Ono što sam ja probala i što je za svaku preporuku su proizvodi koji se odnose na negu lica iz linije Skin Moisture. Kako imam normalnu do suvu kožu lica bazirala sam se na roza liniju sa ekstraktom pamuka koja se preporučuje osobama sa suvom/osetljivom kožom do 35 godina starosti.

Ona podrazumeva:
- hidrantnu 24 h kremu za lice
- tonik za lice
- maramice za čišćenje lica
- gel - krema za umivanje
- umirujuće mleko za čišćenje lica (koje ja nisam uspela da nađem u prodaji pa jedino njega nisam uspela da isprobam)

Cela linija je BEZ parabena, parafina i veštačih boja a sve sa 100 % prirodnim ekstraktom pamuka*.
*Ekstrakt pamuka - Savršeno neguje i obezbeđuje zaštitu osetljivoj koži. Ulje vidno ubrzava proces regeneracije kože, smiruje postojeće iritacije, smanjujući oseljivost kože. Ovaj ekstrakt je glavni sastojak proizvoda za osetljivu kožu i pomaže da se povrati mekoća i elastičnost.


Ovo je moja skromna kolekcija, nadam se da ću je uskoro uvećati nekim proizvodom za negu tela :)

*sa leva na desno: tonik za lice, gel-krema za umivanje, hidrantna krema za lice i u dnu su maramice za skidanje šminke

Tonik za lice sa cvetom lokvanja (poznatom po svom umirujućem dejstvu na iritiranu kožu) i vitaminom E (izuzetnim antioksidantom koji je poznat po svom regenerišućem dejstvu).
Dolazi u providnom, plastičnom, elegantnom, praktičnom pakovanju od 200 ml. Izuzetno je lepog, prijatnog mirisa što je meni jako bitno.
Upotreba: Nanosim ga uveče nakon mleka za skidanja šminke uz pomoć tufera.
Dejstvo: Ovaj umirujući losion osim što uklanja ostatke šminke i nečistoću sa lica, uklanja i mrtve ćelije i održava lice mekim i hidrantnim.


Gel - krema za umivanje obogaćen sa 100 % prirodnim ekstraktom pamuka (dobijen ekološkim i čistim metodama ekstrakcije, bogat je proteinima i mineralima koji efikasno hrane kožu, sprečavaju iritacije, vraćaju koži mekoću i elastičnost).
Dolazi u praktičnoj tubi i sadrži 150 ml. proizvoda.
Upotreba: Svakodnevno ga nanosim na vlažnu kožu i nežno masiram dok blago ne zapeni, naravno izbegavam predeo oko očiju. Nakon toga isperem lice mlakom vodom.
Dejstvo: Zahvaljujući formuli koja ne sadrži sapune, ovaj gel - krema ne isušuje kožu dok nežne mikročestice oslobađaju vitamin E čineći kožu glatkom i gipkom.


Maramice za čišćenje lica i skidanje šminke sa sokovima pamuka (koji efektivno hrani kožu i smanjuje njenu iritaciju) i vitaminom E (prirodnim antioksidansom koji regeneriše kožu).
U praktičnom je pakovanju, lakom za korišćenje i sadrži 20 komada maramica.
Upotreba: Kada nisam u prilici da sprovedem svakodnevnu negu lica a u cilju uklanjanja šminke koristim ove divne maramice, koje su jako prijatnog mirisa, ni previše vlažne a ni suve, tako što kružnim pokretima očistim lice.
Dejstvo: Na praktičan i brz način sva šminka i nečistoće nestanu sa lica a hranljivi sastojci ovog proizvoda aktivno učestvuju u negovanju kože.


Hidrantna, hranljiva 24 h krema za lice sa 100% prirodnim ekstraktom pamuka ali bez parabena, parafina i veštačkih boja. HIDRO NUTRIENT 24H, napredni hidrantni kompleks kombinuje čistoću prirodnih sastojaka sa znanjem nauke, pruža trenutnu hidrataciju i produžava je do 24h ostavljajući prijatan osećaj na koži.
Upotreba: Nanosim je dva puta dnevno na očišćenu kožu lica i vrata, ujutru i uveče.
Dejstvo: Zahvaljujući hidrirajućem efektu koji traje i do 24h savršeno hidrira i štiti moju kožu. Njena specijalna formula sprečava iritacije i pruža koži baršunast i prijatan osećaj.

Proizvode koje sam opisala i koje vidite na slici sam sama kupila, isprobala i preporučujem. Mojoj koži prijaju što ne znači će i drugima. Bioten kozmetiku koristim nešto duže od mesec dana, što smatram da je sasvim dovoljno da uočim neke negativne pojave koje bi se eventualno pojavile, a nisu :)

Zanima me, da li ste imale priliku da koristite Bioten kozmetiku i kakva su vaša iskustva? Pišite mi...

Do sledećeg naslova, stay gorgeous! Lidija

No comments