DIY : Frizura za svaku priliku

Kao što u naslovu stoji  ovo je jedna fina, praktična frizura koju možeš da nosiš svaki dan ako želiš da je pokupiš, a da izgledaš drugačije i uredno, a takođe može da se ponese u nekoj svečanijoj prilici, kao što je rođendan, slava, neki izlazak ili pak venčanje.
Dakle, frizura koju možeš napraviti u samo par koraka bez odlaska kod frizera.

Ono što vam je potrebno za ovu frizuru:
- 1 velika gumica za vezivanje repa i 3 manje za vezivanje kikica,
- par ukosnica za kosu,
- lak za kosu, mi smo koristile Taft,
- malo veštine i dobra volja :)




Za početak dobro raščešljaj kosu i veži je u nizak rep.Ukoliko želiš možeš malo natapirati kosu na temenu da bi dobila željeni profil. Mi smo ovaj deo preskočile jer nije bilo potrebe.
Kada si to uradila, otpusti malo rep i rukama razmakni kosu iznad gumice kako bi napravila otvor kroz koji ćeš provući rep. To treba da izgleda ovako.
Zatim, podeli rep na tri jednaka dela, koliko ti to kosa dozvoljava, i ispleti tri klasične pletenice. Nije bitno ako pletenice ne budu iste dužine.

 Svaku pletenicu, nebitno kojim redom, provlači kroz otvor kuda si malopre provukla rep. Ako ti je duža kosa pletenicu ćeš morati da provučeš više puta. Kada si završila sa provlačenjem pletenice, svaku pričvrsti ukosnicama. Na kraju frizuru fiksiraj lakom za kosu. To će izgledati ovako.

Ukoliko želiš da ovu frizuru poneseš na nekom svečanom događaju, venčanju ili rođendanu, možeš je ukrasiti cvetom za kosu ili nekom lepom mašnom.
Lako i brzo se pravi, nije potrebno veliko umeće, samo malo vežbe. :)

Kako ti se dopala ova frizura i da li ćeš pokušati da je napraviš?

Stay gorgeous! Tanja, kao model i Lidija, kao frizer i fotograf :)



No comments